Strada Garabet Ibrăileanu nr. 1, Iași

Programe și strategii

Plan de integritate

REGIO

Spitalul Clinic Căi Ferate Iași va fi reabilitat termic prin REGIO

SURSA: http://inforegionordest.ro/noutati.php?u=spitalul-clinic-cai-ferate-iasi-va-fi-reabilitat-termic-prin-regio

În data de 19 septembrie 2018, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamț, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „LUCRĂRI DE REABILITARE TERMICĂ ÎN VEDEREA CREȘTERII EFICIENȚEI ENERGETICE LA SPITALUL CLINIC CĂI FERATE IAȘI, CORPURILE DE CLĂDIRE A ȘI D’’, de către Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și Dr. Mihai Glod, Managerul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași.

Proiectul va avea o durată de implementare de 38 de luni și are ca obiectiv  creșterea eficienței energetice la nivelul corpurilor A și D ale Spitalului Clinic  Căi Ferate Iași, cu scopul principal de reducere a consumului de energie aferent încălzirii acestor spații. Ținta vizată prin aplicarea măsurilor de îmbunătățire a eficienței energetice este reducerea, până în ianuarie 2020, a consumului anual de energie primară al corpurilor A și D cu până la 86,60% pentru corpul A și cu 80,75% pentru corpul D (Balneologie-Dermatologie).

Valoarea finanțării nerambursabile este 1.644.008 Euro și reprezintă 85% din valoarea eligibilă a proiectului.

Spitalul Clinic Căi Ferate Iași este un spital generalist pentru bolnavi acuți și cronici, organizat într-o structură de 8 secții cu specialități de bază, din care 6 sunt secții clinice universitare: medicină internă, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie, balneologie și două neclinice: neurologie și ATI. Spitalul are în total 320 de paturi.

„Cu o tradiție de peste 60 de ani, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași a reușit să-și câștige prestigiul prin calitatea echipei medicale, dar și prin atenția deosebită acordată pacienților. Anual, peste 9000 de pacienți veniți din toată regiunea Moldovei și nu numai, aleg serviciile medicale oferite de acest spital. Consider că semnarea acestui contract de finanțare completează în mod fericit preocuparea permanentă a managementului în asigurarea calității serviciilor medicale și de găzduire a pacienților, astfel încât acestea să răspundă nevoilor de sănătate actuale”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.